Yin Yoga

Al diverse jaren geef ik yinyoga, waarbij ik steeds weer merk hoe snel deze vorm van yoga verbetering en ontspanning brengt in lichaam en geest. Op een diepgaande manier maak je bij deze vorm van yoga contact met je lichaam en al wat er is op dit moment. Daardoor is het een fijne tegenhanger, een moment van verstilling in het vaak jachtige leven van deze maatschappij.Yvonne Kiowa Harpspel

Tijdens de lessen is er werkelijk ruimte om te zijn wie je bent en met wat er op dat moment speelt in je leven. Ook hebben zich dingen soms vastgezet in je lichaam, in je cellen. Yinyoga helpt je te veranderen, los te laten, in beweging te komen en te ontspannen.
Het is een al eeuwenlang bestaande meditatieve vorm van yoga, waarin met name het bindweefsel wordt gestimuleerd. De houdingen worden wat langer aangehouden dan bijvoorbeeld bij hathayoga, waardoor er een intense verbinding wordt gelegd met het eigen lichaam en al wat daarmee verbonden is op energetisch niveau.

In het bindweefsel bevinden zich de meridianen, welke in contact staan met de chakra’s, waardoor yinyoga helpt bij het verhogen van de weerstand en het herstellen van de balans op fysiek, of mentaal niveau.

Yvonne Kiowa YogaruimteNa elke houding is er tijd om na te voelen wat deze houding verandert heeft in je lichaam en meestal voel je de energie a.h.w. ‘stromen’. Door op deze manier in beweging te komen wordt het zelfhelend vermogen aangesproken en je creëert ruimte en stevigheid in jezelf.

Voor veel aandoeningen / ziektebeelden kan yinyoga ondersteuning bieden: klachten in de gewrichten, nek- en schouderproblematiek, bekkeninstabiliteit, rugklachten, artrose, fibromyalgie, darm- blaas-, of nierproblematiek, leverfunctionering, longproblematiek zoals astma, of cara en andere aandachtspunten waardoor je niet prettig in je vel zit.

De lessen worden afgesloten met een eindontspanning, waarbij ik vaak ook gebruik maak van de oceandrum, indiaanse fluiten, harp, klankschalen of sjamaanse drum. Muziek en klank ondersteunen de lessen.

Locatie Grou
De lessen worden gegeven in mijn huiskamer aan De pluut 2 in Grou. Het maximum aantal deelnemers is 7 mensen per les.

Voor het volgen van de lessen bij mij thuis hanteer ik een strippenkaart van 10 lessen, die 110,- euro kost. Deze kaart is 3 maanden geldig. Een proefles kost 10,- euro en is mogelijk indien er plaats is. Neem daarvoor altijd even contact op.

Het geld voor de betaling van de lessen in Grou kun je overmaken op rekening

  • Voor de lessen in Grou: 24 uur van te voren afzeggen als je niet kunt, anders wordt de les gewoon gerekend.

 

. NL66TRIO0390308323 t.n.v. Y.C. de Booij o.v.v. je naam en yinyoga Grou.

(Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen).

Lestijden locatie Grou

Dinsdag
09.30 tot 10.45 uur
19.45 tot 21.00 uur

Woensdag
09.30 tot 10.45 uur
19.45 tot 21.00 uur

Locatie De Westereen/Zwaagwesteinde
De les wordt gegeven in trainings- en therapiecentrum de Vesteynde, sportloane 10.

Opgave, aanmelding en betaling via het centrum: tel. 0511 447337, of info@devesteynde.nl

Lestijden locatie De Westereen/Zwaagwesteinde

Maandag
15.45 tot 17.00 uur

Locatie Tjalleberd
De lessen worden gegeven in Centrum Essensitief, aan de Aengwirderweg 300.

Lestijden locatie Tjalleberd

     Donderdag
18.30 tot 19.45 uur
20:00 tot 21:15 uur 

Een proefles bij locatie Tjalleberd kost 12,- euro en daarna per periode (ook 12,- per les) vooraf betaald.

De lessen in 2020 :

Herstart na de Coronacrisis:

Vanaf 14 mei worden de lessen weer gegeven, in kleine groepjes.

Betaling per maand: 4 lessen: 48,-

Instromen kan altijd, indien plek!

Het geld voor de betaling van de lessen in Tjalleberd kun je overmaken op rekening nr. NL66TRIO0390308323 t.n.v. Y.C. de Booij o.v.v. je naam en yinyoga Tjalleberd.

Aanmelden

Je kunt contact met mij opnemen via tel. 0625066049, of mailen naar yvonnekiowa@gmail.com

Meenemen
Lekker zittende kleding waar je goed in kunt bewegen, een handdoek, of dekentje voor op je matje en voor de eindontspanning en als je hebt je eigen yogamatje en meditatiekussentje, of -bankje.

  • Tip! Kun je een keer niet komen?  Geef je lesuurtje cadeau aan een vriend, of vriendin!